Gradski odbor Narodne stranke Beograd osnovao je danas Narodnu kancelariju u kojoj će 20 advokata besplatno pružati pravne usluge građanima, izjavio je danas predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić.

„Narodnoj kancelariji Narodne stranke mogu se obratiti svi koji imaju probleme na poslu, bilo da su zaposleni u gradskoj i državnoj upravi, bilo u javnim preduzećima, i svi koji trpe mobing i diskriminaciju na poslu, kao i oni koji bi hteli da obaveste javnost o kriminalu na njihovom poslu“, rekao je Gajić na konferenciji za novinare ispred Predsedništva Srbije.

Gajić je rekao da se kancelariji mogu obratiti svi građani koji imaju probleme sa Gradskom upravom Beograda, inspekcijama i sekretarijatima, kao što je Sekretarijat za poslove ozakonjenja objekata, odnosno probleme sa „svime što spada u nadležnost grada a ima veze sa pravnim poslovima“.

„Imamo u vidu da su mnogi građani siromašni i da im se advokatske usluge čine preskupim i želimo da ih ohrabrimo da se bore za svoja prava. Mi smo i ranije branili ljude koji su hrabro govorili u javnosti. Advokat Borivoje Borović, koji je član Predsedništva Narodne stranke, zastupao je Mariju Lukić iz Brusa, a ja branim uzbunjivača iz ’Krušika’ Aleksandra Obradovića“, naveo je Gajić.

Gajić je rekao da je ideja o kancelariji nastala od kada je potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš na čelu beogradskog odbora, i dodao da će „ovu inicijativu pratiti“ i odbori iz gradova širom Srbije. 

„Beogradska kancelarija će u prvo vreme ćemo raditi putem mejlova, interneta i telefonskih razgovora, a kada epidemiološka situacija to dozvoli, imaćemo direktne i lične kontakte sa građanima“, rekao je Gajić.

Građani se mogu obratiti Narodnoj kancelariji bilo kog dana putem forme PRIJAVI PROBLEM na samom sajtu kancelarije.

Share This